jueves, 31 de enero de 2013

Vía Dianium y Altea / Jaume Martínez

 Via Dianium, traçat de 180 km que connecta les poblacions costaneres des Albalat de la Ribera fins Alacant. Aquest recorregut arriba 18 termes municipals en les províncies de València i Alacant. A Altea coincident en gran part amb el Camí Reial d'època medieval o moderna.
L'àmbit d'existència és confús entre els Termes de l'Alfàs i Calp, dins d'un continu entre Cartagena i Dénia, en època Romana, o entre València i Alacant per la costa en èpoques medievals o modernes.
Travessa entorns i paisatges tots ells amb un elevat component antròpic i urbanitzador. Així, passem per zones de cultiu de regadiu amb masos, alternant amb edificis propis d'urbanitzacions modernes, incloent la zona industrial de la Carbonera, fins arribar al nucli urbà d'Altea. Pel nord es ix de la vila i es travessa el llit del riu Algar, endinsant-nos de nou en un paisatge agrari de regadiu amb abundància d'edificacions unifamiliars. En arribar a la N 332 el camí es converteix en un carrer entre edificis. A partir del Cap Negret, va vorejant la platja fins arribar a la urbanització del Port Mascarat on s'endinsa als carrers de la urbanització (excepte el tram per dins del llit sec del barranc Salat).
  


  
Vía Dianium, trazado de 180 Km. que conecta las poblaciones costeras desde Albalat de la Ribera hasta Alacant. Este recorrido alcanza 18 términos municipales en las provincias de València y Alacant. En Altea coincidente en gran parte con el Camí Reial de época medieval o moderna.
El ámbito de existencia es confuso entre los Términos de Alfaz y Calp, dentro de un continuo entre Cartagena y Dénia, en época Romana, o entre Valencia y Alicante por la costa en épocas medievales o modernas.
Atraviesa entornos y paisajes todos ellos con un elevado componente antrópico y urbanizador. Así, pasamos por zonas de cultivo de regadío con casas de labor, alternando con edificios propios de urbanizaciones modernas,  incluyendo la zona industrial de la Carbonera, hasta llegar al casco urbano de Altea. Por el norte se sale de la villa y se atraviesa el cauce del río Algar, adentrándonos de nuevo en un paisaje agrario de regadío con abundancia de edificaciones unifamiliares. Al llegar a la N 332 el camino se convierte en una calle entre edificios. A partir del Cap Negret, va ladeando la playa hasta llegar a la urbanización del Puerto Mascarat donde se adentra  en las calles de la urbanización (salvo el tramo por dentro del cauce seco del Barranc Salat).

No hay comentarios:

Publicar un comentario