domingo, 16 de diciembre de 2012

Personatges alteans del S XIX- Antonio Luis Calzas del Castillo i Olcina / Miguel del Rey


Va néixer a Altea el 5 d'octubre de 1803. Fill de Bartholomé Calzas del Castillo i Aranda, oficial del regiment Espanya a Mallorca fins a 1801 i propietari alteà de l´Heretat de Benimussa amb una empresa de navegació gestionada pel Síndic del Convent de sant Francesc i sant Pere, Administradors de la Senyoria a Altea. Sa mare va ser Purificació Olcina i Sanchís, filla de Antoni Olcina, de Gorga, gentilhome de de Cambra de S. M. i Familiars del Sant Ofici. És un personatge propi dels finals de l'Antic Règim en aquest convuls segle XIX a la Marina. Vinculat per llaços familiars a poderoses famílies de la comarca i la ciutat del regne: cunyat d'Esperanza Aragonés Picó, de la Vila Joiosa, emparentat amb la família Bolufer de Xàbia, així com de Casto de Vargas, Batlle General del regne de València i gentilhome de Cambra de S.M.; abraça la causa liberal a l'edat de 20 anys, en el 1823, con suboficial és present en l'acció de la Vila Joiosa el 3 agost 1823, en la de Mutxamel el 30 de mateix mes i any, i en tot el bloqueig de la plaça d'Alacant, sent Ajudant de Camp del Comandant General de la Segona Divisió.
La repressió fernandina després del Trienni Liberal el va apartar de l'exèrcit d'on va ser expulsat, i segurament gràcies a les seves bones relacions familiars salvat d'un afusellament segur. Es va llicenciar en Lleis per la Universitat de València i més tard es va casar amb Francisca de Paula Capsir i Cebrià nascuda a Pobla del Duc i veïna de Gandia, on van centrar la seua residència atenent els assumptes familiars fins a la seva mort sense descendència sobre 1877.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
Bibliografía:
- Arxiu: Calzas del Castillo - Altea
- Voz Calzas: Diccionario Genealógico Mira-Perceval - http://percevales.blogspot.com.es/2008/05/calzas-del-castillo.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario